Puder

Att det inte slutat snöa på två veckor och snön fortfarande faller ner konstant har bidragit till sjukaste pudret på ett tiotal år. Med snö upp till magen har jag flugit ner för offpisten med massa nytt roligt folk både måndag och tisdag. Så tacksam för det. Att jag glömde stänga jackfickan stod mig dock dyrt och här sitter jag med en ny iPhone 5c, men utan betalkort och körkort.

 

K l a r.

Slao 2 är här med avklarad, båda proven gick toppen! Nu är det bara uppåket kvar men det är inte förrän i mitten av mars. Nu väntar tre långa lediga dagar med egenskidåkning och puderpepp, stoked! 
 
 

Snow.

 
 
 
 
Hej solen, dig har vi saknat! Ja idag tittade solen fram och vi passade på att lapa i oss lite d-vitamin. När slao kursen nått sitt slut kände jag fortfarande för att åka lite skidor och vad passade inte bättre än banåkning i stora backen. Totalt 9h i pjäxor är inte så dåligt. Testade skidor och imorgon försvinner ett par tusenlappar från kontot. Mer om det en annan dag. 

Oslo

 
 
 
Hoppade snabbt in i bilen efter sista dagen av praktik. Hämtade upp William och styrde bilen mot Oslo och det finaste jag vet. Spenderade hela helgen med mys, god mat och trevligt sällskap. En riktig livskvalitehelg och att få träffa Emanuel är så fantastiskt fint varje gång. Nu är jag mitt uppe i kurs två, slao 2. På lördag väntar ett praktiskt prov och ett teoretiskt, hoppas det går vägen.. 
 
 
 

Morgonåk och skidskola

07.00 har jag två dagar stått redo för morgonåk med skidskolan, lika underbart varje morgon. Kommer va otroligt utvecklande för mig egen skidåkning. Har även betat av ett par dagar i skidskolan och imorgon ska jag hålla mina första egna lektioner. Nästa vecka ska jag försöka rasta kameran lite mer än vad jag gjort, stay tuned för bättre kvallité på bilderna.
 
 

30cm

 
HERREGUD vilken skiddag!! Exalterad och går fortfarande på endorfinerna från dagens skidåkning. Det har snöat under hela natten och att vakna upp till -15 och 30cm nysnö är aldrig fel. Först upp i backen och ner mellan träden. Att få höra att man är glad, ser alla, att jag kommer bli en bra skidskolelärare och att min skidåkning är riktigt bra är allt över förväntan. WIHOOIII

SLAO 1

Första kursen är nu avklarad! Har haft en lärorik vecka med bra folk och nu äntligen får jag jobba som skidskolelärare för nybörjare. Imorgon börjar praktiken vilket ska bli så himla kul. Att min egen skidåkning utvecklas hela tiden känns så bra och jag är otroligt taggad inför veckans träningar med skidskolan. Att starttiden är 07.15 är dock en annan femma.

Kalas

I onsdags fyllde Tette år och det firade vi med kalas. Onsdagar är även personalfestens dag så lägenheten var fyllt av nytt och trevligt folk. Dagarna har sprungit förbi och jag har avverkat ytterligare ett par dagar här uppe. Matlagningen flyter på och det är väl mycket tack vare mammas köttfärsås och morfars biffar. Plusgraderna och slasket som var i början av veckan är nu utbytta av femton minus och pudersnö.
 

Sälen.


 


Så hur ser kommande dagar ut för min del och vad gör jag här?
Hela vecka två kommer stavas SLAO. En utbildning i flera steg då jag under denna vecka går kurs nummer ett. Klockan 9.00 börjar vi med skidorna på för att sedan när liftarna stängt hoppa på och sammanfatta teoretiskt. Grunderna i skidåkning, krafter och vinklar är sådant vi gått igenom idag. Samma schema kommer vi fortsätta med tom söndag. På fredag är det dags för prov.

Hur bor jag?
Jag bor ovanpå hundfjällets reception tillsammans med 13 andra (dösköna). G-huset med ett annat namn och om man vill vara roligt så kallas det g-punkten. Men vi föredrar G-somigemenskap. Jag fick ett eget rum vilket inte var planerat från början, men oj va skönt. Vi har gemensamt kök, vardagsrum och toaletter. Med bara fem minuter till jobbet är jag hur nöjd som helst med mitt boende. 
 
Vart ska jag jobba och med vad?
Skidskolelärare blir mitt yrke ett par månader framåt. Jag kommer hålla hus i Hundfjällets skidskola och huvudsakligen ta hand om barn och nybörjare.

Zipline.

Den sista dagen i Puerto Rico körde vi världens högsta zipline. Om man vill känna sig som en fågel och segla över djungeln är det helt perfekt. Nu kom jag precis hem från första dagen här i Sälen och har äntligen flyttat in i mitt rum. Ikväll väntar film med boendet för att sedan vila upp mig för ännu en 9.00-18 dag.
 

San Juan.

San Juan vill inte riktigt bjuda oss på det väder som vi förväntade oss så vi tog en dag fylld av shopping. Rustat för vintern med mjuka tröjor från Abercombie och nya sporttoppar från Vs. Nyårsafton spenderades hos pappas kompis familj, ungefär 60pers, med en helt grillad gris, sköldpadda som gick runt i trädgården och två drogade hundar. 
 

RSS 2.0