Back in Engelberg

 
 
 
 
 
 
Efter en underbart mysig jul hemma med släkt och vänner är vi tillbaka i Engelberg. 18 timmar i bil genom Sverige, Danmark och Tyskland hamnade vi äntligen i Schweiz. Och inatt efter oss anläde även en hel del snöflingor. Sikten har varit bättre så vi tog tag i att åter komma iordning på rummet och packa upp det sista. Idag fick jag även ett drömjobb på Bali som media-ansvarig för RipCurl surfschool, tråkigt att tacka nej. Men alltid en boost att veta att man kan wihooo. Jag vill verkligen rikta världens största tack och skicka mängder med kärlek till de jag har omkring mig när jag är hemma, ni är helt otroliga!! 
 

Dagar fulla med kul.

 
De senaste dagarna försvann fort förbi men var innehållsrika för det. Jag har åkt skidor med sällskap av William, Jesper och Judith. För att dagen efter gå på lavinkunskap och åka till Laax inomhus aktivitetscenter. Det fanns tillgång till trampoliner, skate ramp, rails, hopp och andra roliga saker. Med ett gäng på 9st hade vi väldigt roliga timmar när temperaturen och sikten på berget inte var toppen. Det var förmodligen inte sista gången jag besökte denna plats!

Snön försvann och kvar blev vi.

Dagarna försvinner och det är inte många dagar kvar innan vi lämnar Engelberg för Jönköping och Motala. Snön kom hit men lämnade lika fort. Ett par backar till har öppnat men det är inte värdsklass på åkningen för det. Trist tycker vi och förmodligen resten av byn. Men varje dag på berget är bättre än de nere i byn som man brukar säga. Vi har dock istället de allt för dimmiga dagarna haft tid till Williams blogg/hemsida williamlarssom.com, så in och titta!
 
 

First pow of the year.

 
William och jag satt och tittade upp i himlen på snöfingornga som föll medans vi badade i den varma badtunnan.  När vi dagen efter drog bort gardinerna i vårt rum på morgonen låg byn snötäckt. Så vi slände på oss skidkläderna, slängde ner mackorna för att under den 45min långa liftfärden... upp käka för att spara tid. Det var without men stundvis klarnade sikten upp och för att sedan stundvis vara blå himmel. Vi fick åka årets första puder, vi fick snö i ansiktet, på ett tomt berg, med en hel drös bra folk och det, det är helt jävla underbart.
 

Everglades

 
Ett stopp i Usa på vägen mot Key West var Everglades. Vi åkte fly-boat i mangroveträsk och gick på små broar mitt bland en hel del aligatorer. Det var något jag aldrig gjort förut, men något jag gärna skulle göra igen. 
 

Engelberg, en ny plats.

 
Två bussar, ett flyg, tre tåg, en kebab, ett missat tåg och en bilresa senare befann vi oss i Engelberg. En liten by mitt bland bergen. En grå tjock dimma låg över byn första dagen och utan liftkort kunde vi inte åka upp på berget. Det blev en dag till att fixa papper, william skrev kontrakt och vi promenerade runt byn. Dagen avslutades med stormiddag, tacos i mängder och hockeyspel. Igår var första dagen på berget och jag kan inte undhålla att jag kände mig som en nybörjare. Idag kändes det dock mycket bättre efter lite nötande. Nu väntar vi bara på snödump, för som ni ser på sista bilden är det grönt, grönt grönt...

RSS 2.0