Whitsundays Segling.

Himlen ville öppna sig och ösa allt vatten på oss. Vi fick kletiga gula regnjackor och strattade åt varanda hela dagen. Vi var fula och blöta men vi mådde bra ändå. Drack lite öl och spelade kort. Natten blev dock lite väl fuktig nere i båten måste jag säga så natt nummer två spenderade vi på däck.
 
 
 
 
Dagen efter vaknade vi sega men hoppade ner i jollen för att ta oss in till Whitsundays beach. Sanden var vit och lika finkorig som mjöl nästan. Regnet ville inte riktigt lämna oss ifred men värmen var det inget fel på. Vi svettades och kände en smutta förakt mot kapen som glömt ta med stinger suitsen. Detta innebar att vi inte fick gå i vattnet på grund av dödligt giftiga maneter.
Väl på havet igen fick vi tag på stingersuits och kunde hoppa i vattnet för att snorkla lite. Fiskar precis överallt och stora var dem med. Calle och Mikael tyckte det var mysigt att pussa på fiskarna vid båten. 

Efter två omgångar snorkling styrde vi båten mot vår övernattningsplats. Himlen levererade vackra moln och vi hade det allmänt bra medan båten gled framåt över havet.
 
Kvällen spenderade vi på däck. Temperaturen här i går aldrig under 23 grader så det är ju egenltigan aldrig speciellt kallt över huvud taget. Hängde och pratade. Sedan somnade vi på däck i stormen. Fina fina dagar och jag är så glad över att ha träffat så fina människor. Inatt tar jag bussen upp till Cairns där jag stannar två veckor.

 

Kommentarer
Postat av: jasmine

hejhej. håller på att planera min väg nerför australiensiska östkusten för tillfället och tänkte bara kolla vad det var för båt ni åkte med till whitsunday :)

Svar: Åh jag kommer faktiskt inte ihåg... men det var en vanlig segelbåt och ingen v de stora skeppen :)
Kajsa Larsson

2014-01-03 @ 01:46:20
URL: http://www.livochdod.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0