Part 2 - Sydney

Sydney.
Sydney är en otroligt fin stad men närheten till vatten nästan överallt. Istället för buss kan man ta färjan, det är skönt att andas in havsluft istället för avgaser. Det finns många fina platser i och runtom Sydney.
 
Operahuset & Habour Bridge.
Från circular quay ser du både operahuset och bron. Hoppa av bussen eller tunnalbanan och promenera omkring runt operahuset eller rentav över bron. Även botanic garden ligger precis bredvid operahuset.

 
Bondi Beach
Kanske den mest kända av alla stränder runtomkring Sydney. Det är en stor strand och egentligen inget som gör den till något extra. Men det är enkelt att ta sig från stan till Bondi. Jag fick tyvärr för mycket turist känsla när jag var där. Stranden har dock hajnät vilket är bra för den som är rädd för hajar.
 
Darling Harbour
Det är så otroligt fint vid darling harbour. Med restauranger längsmed vattnet och utsikten över sydneys skyskrapor kan man sitta hela kvällen och titta på folk. 
 
Sydney Zoo
Om man bara planerat att befinna sig runtom Sydney och inte resa kusten tycker jag att Sydney zoo kan vara ett ställe att besöka. Fin utsikt över Syndey och de har väl det mest kända djuren. Men om man planerat att ta ett stopp i Noosa, gå då på Australia Zoo istället!
 
Manly
Det jag kallade mitt hem i Australien, spenderade ungefär två månader där. Hittade sköna Linköpingsbor som fick ensamhetsskänsla att försvinna. Fixade lägenhet som jag delade men en skön aussie och en Kiwi. Blake och Jennie visade mig Palm beach och hjälpte mig med surfen. En skön strandstad full med surfare men inte alls lika mycket turister och svenskar som det var på Bondi Beach. Med småstränder runtom hela staden och bara 15-45 minuter till North beaches såsom Palm Beach. Lilla Shelly beach som låg vindskyddad med utsikt över hela Manly och med gasolgrillar fria att använda för allmänheten. Där spenderade vi många kvällar med plåtburkskubb och bbq. North Head som har grymt coola klippväggar. Sen ska vi ju inte glömma bort surfen på main beach. I Manly Wharf finns fina restaungranger blandat med snabbmatsställen och solnedgången är något helt otrolig. För att ta sig till stan var det bara hoppa på färjan 30 min så förtöjde man i Circular quay och huuuuur mycket bättre är inte det än buss och t-bana? Bästa bästa Manly.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0